Menu

Hotels en verblijf


Over ons

Hotels en verblijf

Hallo, Ik ben Sophie en dit is mijn blog. In de zomervakantie gaan wij naar de camping. Maar in de koude wintermaanden willen wij ook graag op vakantie. Wij gaan dan ergens de warmte opzoeken. Vooraf oriënteren wij ons goed, wij kijken naar de hotels en verblijf. Wat is de ligging van het hotel, wat zit er in het all inclusive pakket. Wij kiezen namelijk altijd voor all inclusive, op deze manier hebben wij echt vakantie, we hoeven helemaal niets te doen, zelfs ons bed niet op te maken. En het is heerlijk als we na een dagje strand, lekker loom aan tafel kunnen schuiven en niet meer zelf hoeven te koken. Lees er meer over in mijn blog. Prettige vakantie!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vergaderruimte
14 maart 2019

Een vergaderruimte Dagelijks worden er gesprekken

Hotels & Lodging: hotels
16 juni 2017

Ga je op vakantie of op zakenreis? Een fijn hotel

Vergaderruimte

Een vergaderruimte

Dagelijks worden er gesprekken gevoerd tussen werknemers in bedrijven. Om deze gesprekken goed te kunnen faciliteren zijn er vergaderingen in het leven geroepen. Deze zijn er voor bedoelt om gesprekken middels een duidelijke agenda te kunnen voltooien. Veelal vinden deze gesprekken plaats met meerdere personen. In dit geval kan een vergaderruimte gewenst zijn. Hierin zit je namelijk niet alleen afgesloten zodat er weinig ruis ontstaat, ook is deze ruimte namelijk voorzien van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een whiteboard of presentatiemogelijkheid. Dit blogartikel geeft meer inzichten met betrekking tot een goede vergadering!

Wat maakt een vergaderruimte?

Een goede vergaderruimte bestaat uit meerdere factoren. Allereerst is het natuurlijk van belang dat iedereen die deelneemt aan de vergadering een zitplek heeft met in sommige gevallen ook een tafel. Daarnaast is het ook belangrijk dat iedereen elkaar kan verstaan. Dit kan bijvoorbeeld gewaarborgd worden door een afgesloten en geluidsdichte ruimte. Vervolgens is een goede vergaderruimte voorzien van hulpmiddelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een whiteboard, presentatiemogelijkheden door bijvoorbeeld een laptop aan te kunnen sluiten aan een groter scherm. Ten slotte, om de vergaderruimte compleet te maken, is het natuurlijk ook erg handig om een koffie en thee apparaat in de ruimte te plaatsen. Op deze wijze hoef je de ruimte niet steeds te verlaten wanneer er drinken nodig is. Een vergadering kan door de ruimte waarin hij gehouden wordt stevig beïnvloed worden. Denk er daarom goed over na waar je de vergadering precies gaat houden!

Verschillende opstellingen voor een vergadering

Om een vergaderruimte zo efficiënt mogelijk in te richten, kan er gebruik gemaakt worden van verschillende indelingen. Zo kunnen de tafels en stoelen in een U-vorm geplaatst worden. Deze indeling wordt vooral gebruikt wanneer er een presentatie gegeven wordt waar een discussie uit voort dient te komen. Het is namelijk zo dat bij een U-vorm ieder individu duidelijk zichtbaar is voor de andere binnen de vergadering. Dit maakt het dan ook erg makkelijk om het woord te nemen. Bij een groter aantal personen die de vergadering bijwonen, kan er gebruik gemaakt worden van een carré vorm. In de carré vorm is ook iedereen goed zichtbaar, alleen is er geen duidelijke presentatie mogelijk, doordat er geen opening zit. De verschillende indelingen zijn afhankelijk van het aantal personen dat de vergadering bijwoont. Bij een grotere groep zal het dan ook moeilijker worden de plekken goed te faciliteren. Het is dan ook van belang dat voorafgaande de vergadering duidelijk goed wordt nagedacht welke opstelling er precies gehanteerd wordt.