Menu

Hotels en verblijf


Over ons

Hotels en verblijf

Hallo, Ik ben Sophie en dit is mijn blog. In de zomervakantie gaan wij naar de camping. Maar in de koude wintermaanden willen wij ook graag op vakantie. Wij gaan dan ergens de warmte opzoeken. Vooraf oriënteren wij ons goed, wij kijken naar de hotels en verblijf. Wat is de ligging van het hotel, wat zit er in het all inclusive pakket. Wij kiezen namelijk altijd voor all inclusive, op deze manier hebben wij echt vakantie, we hoeven helemaal niets te doen, zelfs ons bed niet op te maken. En het is heerlijk als we na een dagje strand, lekker loom aan tafel kunnen schuiven en niet meer zelf hoeven te koken. Lees er meer over in mijn blog. Prettige vakantie!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vergaderruimte
14 maart 2019

Een vergaderruimte Dagelijks worden er gesprekken

Hotels & Lodging: hotels
16 juni 2017

Ga je op vakantie of op zakenreis? Een fijn hotel

Hotels & Lodging: hotels

Ga je op vakantie of op zakenreis? Een fijn hotel is altijd belangrijk!  


Traditioneel hotel 

In Nederland heb je meestal een hotel met logies (alleen slapen) of met alleen ontbijt. Maar als je wilt kan je er ook dineren (half pension). En als dat nog niet genoeg is, neem je volpension, dan heb je er ook nog een lunch bij. Bij luxe hotels komt er bij aankomst personeel naar buiten die jouw auto naar de parkeergarage brengt. En iemand brengt jouw koffer naar de kamer. Maar als je dit wilt, moet je wel een 5 sterren hotel boeken, dat heeft natuurlijk ook een prijskaartje. De meeste mensen kiezen in Nederland voor een 2 of 3 sterren hotel. Dat zijn prima hotels. Kijk bijvoorbeeld op Hotel Tatenhove voor een kwaliteitshotel op Texel.


All inclusive hotel

Als je naar Turkije of een ander betrekkelijk ver oord gaat, kom je vaak all inclusive hotels tegen. Dit zijn hotels waar al je eten en drinken is inbegrepen. Let wel goed op, want er staan vaak kleine regeltjes beschreven waarin staat dat het bijv. tussen 7.00 en 23.00 uur geldt, dus als je voor of na dat tijdstip wat drinkt, komen die kosten voor eigen rekening. Ook valt sterke drank vaak niet in het all inclusive pakket. Het is dus belangrijk om de kleine regeltjes goed te lezen, want anders kom je aan het einde van de vakantie voor een "verrassing" te staan. Er zijn ook ultra all inclusive hotels. Hier zit nog meer bij dan alleen eten, bijvoorbeeld massages zijn inbegrepen. Deze hotels zijn echter wel een heel stuk duurder. In Turkije kan je het beste voor een 4 of 5 sterren hotel kiezen, dan weet je zeker dat het goed is. 


Zakenhotel

Als je op zakenreis gaat, wil je niet tussen alle vakantiegangers zitten. Er zijn daarom hotels die speciaal voor zakenreizigers zijn. Vaak heb je hier alleen ontbijt bij en soms ook nog een diner. Dit laatste komt minder vaak voor, omdat je vaak met je zakenrelatie uit eten gaat. De kamers van dit hotel zijn ook anders ingericht. Vaak staat hier bijvoorbeeld een bureau in de kamer. Het is wat zakelijker, wat minder sfeervol.


Ervaringen

Er zijn diverse sites waar men hun ervaringen over hotels met je delen. Het is wel goed om dit van te voren te bekijken, zodat je weet wat je kan verwachten. Hou er wel rekening mee dat mensen die tevreden zijn, vaak minder snel gaan schrijven. Dus de ontevreden gasten schrijven dit eerder, omdat zij hun verhaal kwijt willen.  Of je nou op vakantie of op zakenreis gaat. Er is dus voor ieder wat wils. Fijne reis allemaal!